Allt inom Bygg – Renovering Ombyggnad Tillbyggnad

Tak


Tak & Takläggning

Att ha tak över huvudet är en självklarhet, tills det regnar in…

Material för ert tak kommer i flera olika varianter, såsom betongpannor, lerapannor, plåttak ochDannesBygg09 papptak. Men utförandet av de olika materialen har även de varianter. Betongpannor kan till exempel ha olika färg, struktur eller ha högglans eller matt lack, medan lerpannor kommer som de är. När det gäller plåttak finns allt från falsat plåttak, till mer moderna variationer av “klick-tak” som både Lindab och Plannja har. Sedan finns förstås plåttak som påminner om ler eller betongpannor i formen men som alltså är gjorda i plåt.

Beroende på fastighetens stil och skick kan det vara en bra idé att tilläggsisolera när ni ändå öppnar upp i taket, det kan också visa sig att vissa takstolar behöver ses över eller att svallen behöver läggas om helt på äldre hus.

Viktigt är också att sotaren har någonstans att stå på och att det är säkert att röra sig på taket. Här i sydöstra Sverige finns också guider för takets lutning vid nybyggnation och material anvisningar och isoleringsgrad för tillbyggnader. Så för att följa dagens byggstandard så finns det en hel del aspekter att ta ställning till, förutom vilket tak man önskar lägga på!

Kontakta mig för rådgivning och offert!

Använd ROT
Renovering, ombyggnad eller tillbyggnad är extra viktigt när det gäller tak, så se till att du använder ROT-avdraget eftersom det är en långsiktig investering. Att ha ett väl underhållet tak som står emot väder och vind kan göra din fastighet mer ekonomisk även vid uppvärmning och i miljö synpunkt.

Bokning av takläggning
Vill du ha hjälp att se över eller lägga ett nytt tak? Beroende på storleken och materialval för taket så kan jag ge er en god uppfattning om den verkliga prisbilden för just er fastighet.

Beställ jobbet i god tid!
Tänk på att beställa takläggning i god tid innan du vill ha arbetet utfört. Jag kan skräddarsy totallösningar för era behov!

Tak över huvudet

Dan Stenqvist

Snickare

Boka Rådgivning

Kontakt

Tak

Kevii_Dannes-20

Plåttak med matchande stuprännor

Tak & Takläggning

Snygga detaljer med spotlights och ventilation på takets överhäng.