Allt inom Bygg – Renovering Ombyggnad Tillbyggnad

Sten & Plattläggning


Stenläggning eller Plattläggning

DannesBygg03En välskött trädgård är en fröjd för ögat, uppfarten till garaget eller gången till fastigheten är en stor del av presentationen och definitivt en trivselfaktor när man kommer hem!

 

Att använda sten eller plattor i trädgården är inte bara snyggt och underhållsfritt, det ger också gränslösa möjligheter för dig som vill använda linjer och mönster för att skapa de mest fantastiska ytor.

 

För både Stenläggning och Plattläggning är det viktigt att ta hänsyn till hur gången ska användas, ibland behöver man gräva eller schakta jorden om inte marken är lämplig. Beroende på om det är en uppfart för bil eller om det är en gång i trädgården så finns det olika tillväga gångssätt. Både marksten och plattor kan vara känsliga mot frost och kan frysa sönder om de inte har ett bra underlag.

Stenläggning

Med marksten och väl planerad stensättning kan du framhäva fina detaljer i din trädgård, eller ge gången upp till dörren eller garaget ett extra lyft. För val av material finns natursten, gatsten, betongsten i olika toner och färger. Stenarna har också olika ytor och kan vara båda skrovliga för bra fäste eller släta.

Du bör ta hänsyn till fasaden och om det finns några andra naturliga stenar i ditt område som gör att en viss typ av granit (de kommer i olika färger, från ljust grå till svart samt olika röda toner) eller om du kanske söker en mer exklusiv natursten såsom ölandssten eller shifferstenar. Vid läggning av sten är det ofta naturmaterialet som får styra men det hindrar inte att du kan lägga stenen i mönster eller framhäva vissa linjer eller göra cirklar med dem.

Plattläggning

Vid valet av plattor finns även här en uppsjö av material, färg och utforming och designer. Tänk även här på att ytstrukturen och färgtonen passar till din fastighet och använd plattor för att framhäva grönskan. Ett annat tips vid plattläggning är att göra en förstärkning mot till exempel rabatter eller gräsyta.

 

Jag har erfarenhet av både Stenläggning och Plattläggning, har du idéer eller önskemål för mönster så kommer jag gärna med tips och rekommendationer. Ni bestämmer, jag utför!

 

Stenläggning_Plattläggning_Dannes_Bygg_Service6 Stenläggning_Plattläggning_Dannes_Bygg_Service1 Stenläggning_Plattläggning_Dannes_Bygg_Service9 Stenläggning_Plattläggning_Dannes_Bygg_Service2

Snyggt och lätt att hålla rent med stenlagda gångar

Dan Stenqvist

Snickare

Boka Rådgivning

Kontakt